„Kauneimad raamatud 2023“ konkursil tunnustati nelja Koolibri raamatut.

Margit Saluste autoriraamat „Illikuku jutustab“ pälvis kaks preemiat - raamat valiti 5 kauneima lasteraamatu hulka ja sai Eesti Lastekirjanduse Keskuse eripreemia. „Soe ja imearmas raamat, mis on õnnestunud formaadist sisupaberi valikuni välja. „Illikuku“ illustratsioonid mõjuvad värskelt oma leidlike ja vaimukate lahendustega, olles tekstiga väga hästi kooskõlas,“ on žürii kommentaar.

Kristin Vaheri autoriraamat „Eesti disainiklassika maimikutele“ pälvis 25 kauneima raamatu kategoorias žürii eripreemia uuele tulijale. „Kena visuaalne vitamiin, ilus kummardus Eesti disainile“.

Tiiu Kitsiku autoriraamat „Jalad“ sai Kujundusgraafikute Liidu eripreemia. „Stiilselt puhas digitaalne lahendus, mis jääb siiski mõnusalt vabaks ja lapsemeelseks,“ on žürii kommentaar.

Margus Haava raamatu „Hundiema ühepajatoidu saladus“ illustraator Tuulike Kivestu - Rotella pälvis žürii eripreemia uuele tulijale lasteraamatute kategoorias. „Hämmastavalt ühtne stiil ja omapärane käekiri, mis rõõmustab toreda karakteriloome ja vaimukate leidudega,“ on žürii tunnustus.